tiistai 13. marraskuuta 2012

Joomla! - sisällönhallinta osa 2

Tie sisällönhallintaan jatkuu - osa 2

Nyt meillä on siis joko asennettu tai ostettu Joomlaa tukeva palvelin.

Ensimmäiseksi luomme tyhjän tietokannan phpMyAdminilla. Omassa palvelimessasi löydät kirjoittamalla http://localhost/phpmyadmin (tämä siinä tapauksessa että edellisessä ohjeessa asentamasi palvelin on samalla koneella jossa työskentelet), muutoin http://palvelimen_ip/phpmyadmin 

Mikäli sinulla on ostettu palvelintila, seuraa palveluntarjoajan ohjeita. Palveluntarjoaja saattaa myös määrittää tietokannan nimen itse, jolloin luonnollisesti käytetään sitä Joomlan asennuksessa.

Kirjaudutaan omalla palvelimella tunnuksilla root & MySQL:n pääkäyttäjän salasana (määritit sen edellisessä osiossa)



Sisäänkirjautumisen jälkeen mene kohtaan Tietokannat



Kirjoita kohtaan Luo uusi tietokanta haluamasi tietokannan nimi. Esimerkissä "munomatietokanta" ja paina Luo. Siinä kaikki! Voit sulkea phpMyAdminin.



Nyt meillä on siis Joomlaa varten tietokanta. Seuraavaksi itse Joomlan asennus. Siirrymme verkko-osoitteeseen http://www.joomla.fi (asennusmateriaali löytyy toki osoitteesta joomla.org, mutta suosin suomenkielistä - monestakin eri syystä)

Joomla.fi sivustolta etsimme osion tiedostoalue -> Joomla 2.5 perustiedostot -> Joomla 2.5 asennuspaketti. Tätä kirjoittaessa(13.11.2012) suora linkki

Täältä ladataan uutta asennusta tehtäessä AINA paketti 2.5.x Stable Full muut ovat päivityspaketteja - et tarvitse niitä. Joomlan päivityksestä myöhemmin.

Klikkaa tiedoston nimeä ja lataus alkaa. Koneellesi tallentuu Joomla_2.5.X-Stable-Full_Package.zip

Tässä vaiheessa lienee paikallaan sanoa että Joomlasta on myös versio 3.0, mutta se on niin sanottu lyhyen aikavälin julkaisu. Siksi pysymme vakaassa 2.5 - sarjassa jonka tuki jatkuu vuoteen 2014 saakka.

Tiedostoalueelta lataamme myös kielitiedoston, jotta saamme Joomlan suomenkieliseksi. Suora linkki
Tallenna myös tuo *zip - tiedosto koneellesi tarvitset sitä hetken päästä....

Seuraavassa osassa asennamme Joomlan palvelimelle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti